Zoeken naar onderwerp

onderwerp
Ik kan het onderwerp vinden in een zin.
Het antwoord, Noormannenkoning Godfried, noemen we het onderwerp in de zin. Soms vraag je niet wie, maar wat PV. De kast viel naar beneden. Het onderwerp is: de kast let op: het woordje de hoort ook bij het onderwerp! Opdracht: Zoek het onderwerp in de volgende zinnen.
Onderwerp 12 definities Encyclo.
zinsdeel Het onderwerp ook subject genoemd is in de redekundige ontleding het zinsdeel dat in aantonende en vragende zinnen bepaalt hoe de persoonsvorm het finiete werkwoord of verbum finitum er uitziet. Het onderwerp vervult daarmee in feite een leidende rol in het grotere verband van de zin.
Onderwerpen.
Logistiek en Supply chain. TLN onderwerpen Beheer uw eigen gegevens en interessegebieden. Het lijkt erop dat er geen JavaScript is ingeschakeld bij uw browser. Schakel JavaScript in en probeer het opnieuw. Het lijkt erop dat er geen JavaScript is ingeschakeld bij uw browser.
Taal Zinsontleding Zinsdelen benoemen Wat is het onderwerp o?
Het onderwerp o van een zin hangt samen met de persoonsvorm. Een zin geeft weer wat er met het onderwerp aan de hand is, wat het onderwerp overkomt of doet. In een zin zonder bijzinnen zit altijd maar één onderwerp.
Onderwerp.
Taalunieversum Taaladvies termenlijst. Het onderwerp of: subject is het zinsdeel dat de zelfstandigheid aanduidt waarover het gezegde iets zegt. De persoonsvorm in het gezegde komt in getal en persoon overeen met het onderwerp. 1 Ik heb het raam open laten staan.
Onderwerpen Defensie.nl.
U bevindt zich hier: Defensie.nl Onderwerpen. Zoek binnen Defensie.nl Zoek. Vind een onderwerp over. Zoek een onderwerp. Missies in buitenland. Spreekbeurt of werkstuk? Reizen met kinderen. Archief van Defensie. Berging en identificatie oorlogsslachtoffers. Berichten aan Zeevarenden. Centraal Militair Hospitaal. F-35 naar Nederland.
onderwerp vertaling Nederlands Spaans.
Vertaling van onderwerp. onderwerp, stof, subject zn. ding o, mikpunt, object, onderwerp, voorwerp zn. objeto m el. Het eerste ding dat hij kocht was een wekker. Él primer objeto que él compró fue un reloj despertador. apropos o, onderwerp, stof, thema zn.
Onderwerpen Rijksoverheid.nl.
U bevindt zich hier: Home Alle onderwerpen. Vind een onderwerp over. Zoek een onderwerp Zoek. Aanpak fraude met belastingen en toeslagen. Belastingen op auto en motor. Belastingen voor internationale ondernemers. Waardering onroerende zaken WOZ. Bouwen, wonen en leefomgeving. Duurzaam bouwen en verbouwen.
Onderwerp in het Duits vertaald uit het Nederlands.
Inhalt eines Buches. onderwerp; subject; thema; thema van een boek. aanleiding; beweegreden; beweegredenen; dessin; drijfveer; drijfveren; motief; motivatie; patroon; reden; stimulansen; tekening. onderwerp; onderwerp van een zin. onderwerp; onderwerp van een zin. heerschap; sujet; vent. onderwerp; subject; thema; thema van een boek.
onderwerp Oefenen met Nederlands.
te danken / te wijten 01. Het onderwerp in de zin vind je door je af te vragen wie of wat er iets doet in de zin. Wie/wat pv of wie/wat gezegde onderwerp. Piet schildert de deuren van het huis.
onderwerp WikiWoordenboek.
eerste persoon enkelvoud tegenwoordige tijd van onderwerpen. gebiedende wijs van onderwerpen. bij inversie tweede persoon enkelvoud tegenwoordige tijd van onderwerpen. Het woord onderwerp staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. In onderzoek van het Centrum voor Leesonderzoek uit 2013 werd onderwerp herkend door.
Nederlands Onderwerp.
Blog Redekundig ontleden Onderwerp. Nu je het eerste zinsdeel hebt gevonden persoonsvorm, kun je beginnen met vragen stellen aan de zinsdelen die je hebt gevonden. Zinsdelen die je door vragen stellen vindt zijn: onderwerp, naamwoordelijk gezegde, lijdend voorwerp, meewerkend voorwerp en het voorzetselvoorwerp.

Contacteer ons